Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam11
Toplam Ziyaret84145
Hava Durumu
Takvim
DUYURULAR

TEORİK EĞİTİMİ

  TEORİK SINAV;

    Merkezi sistem 2 ayda bir yazılı sınav düzenler. Yani yılda 9 yazılı sınav düzenlenir.Toplam 1 saat süren ve test usulü yapılan  sınav, 27 Trafik, 10 Motor, 13 İlkyardım olmak üzere toplam 50 sorudan oluşur. Sürücü adayları 50 soruluk sınavdan  en az 70 puan almalıdır. 3 Dersten toplam tek bir puan alır. Yani sürücü adayı en az 35 doğru yapmalıdır ki baraj puanını yakalayabilsin. Sınavda yapılan yanlış sorular doğru soru sayısını etkilemez.

      Her sürücü adayının toplamda 4 sınav hakkı vardır. Sürücü adayı bu hakka ayrı ayrı yazılı ve direksiyon sınavları için sahiptir. Adayın ehliyet yazılı sınavında başarısız olduğu ders olmuşsa bir sonraki sınava sadece başarısız olduğu dersten katılır. Başarısız olduğu tek ders dahi olsa aday direksiyon sınavına ehliyet yazılı sınavından başarılı olana kadar katılamaz. 

    Teorik sınavlar iki ayda bir ve merkezi sistemin bir yıl öncesinden belirlediği tarihlerde ve cumartesi günleri yapılır. Ehliyet yazılı sınavı 11:00’da başlar. Kursiyerler 10:30’dsınava girecekleri okulda hazır bulunmaları gerekmektedir. Ehliyet yazılı sınavında adayın sınav giriş belgesi kayıtlı olduğu sürücü kursu tarafından kişinin kendisine verilir. Sürücü adayı bu sınav giriş belgesi ve nüfuz cüzdanı olmaksızın sınava alınmaz. 

 SINAVDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 1-Sınav 11:00’da başlar ve sınav süresince dışarı çıkılamaz.

2-Sınav sırasında sözlük,hesap cetveli veya makinesi,çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi elektronik araçların bulundurulması yasaktır.

3-Sınavda cevap kağıdındaki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol ediniz, TC Numaranızı, ad ve soyadınızı  mürekkepli kalemle yazıp ve cevap kağıdınızın ilgili bölümü olan imza için ayrılmış bölümünü imzalamalısınız

4-Adınıza düzenlenmiş cevap kağıdı üzerinde belirtilen sertifika ve kitapçık türünüze uygun soru kitapçığını almamış iseniz bunu salon görevlilerine bildirerek  uygun kitapçıkla değiştirilmesini sağlamalısınız.

5-Cevap kağıdı üzerindeki kodlamaları kurşun kalemle yapınız

6-Soru kitapçığının ön yüzündeki ilgili yerlere ad,soyad ve T.C kimlik numaranızı yazınız

7-Doğru cevabı soru numarasını dikkate alarak doğru yere ve yuvarlağı taşırmadan aynı zamanda boş bir kısmı  kalmadan düzgünce karalayınız.

8-Soruları ve sorulara verdiğiniz cevapları,yanınızda götürmek amacı ile kaydetmeyiniz, hiçbir şekilde dışarı çıkarmayınız.

9-Nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgeniz sınav giriş belgesiyle birlikte yanınızda olmalıdır.

12-Sınava girmeden giriş belgenizi, üzerindeki bilgilerin doğruluğunu ve belgedeki fotoğrafın size ait olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz.